30-годишният Александър от Бургас, загинал при инцидент в подземен гараж в

...
30-годишният Александър от Бургас, загинал при инцидент в подземен гараж в
Коментари Харесай

Александър, който почина при инцидент, даде шанс за живот на трима души

30-годишният Александър от Бургас, умрял при случай в под земята гараж в бургаския комплекс " Славейков ",  даде късмет за живот на трима души.

След диалог с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване на УМБАЛ-Бургас и координатора по донорството доктор Милена Минева, околните са взели решението  да дарят органите му и да спасят живота на трима, чакащи трансплантация.
 


Органите – бъбреци и черен дроб, са взети през вчерашния ден в УМБАЛ Бургас и превозени в столицата. Късно нощес са направени трансплантациите. Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ „ Александровска “ на двама мъже, определени сред шестима претенденти: на 48 година от Годеч и на 52 година от Петрич. И двамата са на хемодиализа от 2016 година.

Трансплантираните се възвръщат в реанимация, положението им е устойчиво. Черният дроб е квалифициран за трансплантация в Университетска болница „ Лозенец “. Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на фамилията на умрелия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР